Μπλακ-άουτ στη Σκωτία

Τουλάχιστον32.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα στοσκοτάδι στη Σκωτία εξαιτίας της σφοδρήςκαταιγίδας που σάρωσε τις βόρειεςπεριοχές της Βρετανίας συνοδευόμενηαπό ριπές ανέμων που έφθασαν τα 180χλμ/ώρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικέςυπηρεσίες.

Τοαρχιπέλαγος του Σέτλαντ και τα νησιάΌρκνεϊ, στις βόρειες ακτές της χώρας,έχουν τεθεί σε κατάσταση «πορτοκαλίσυναγερμού» ανακοίνωσε η μετεωρολογικήυπηρεσία της Βρετανίας (Met).

«Προβλήματαενδέχεται να υπάρξουν στις συγκοινωνίεςόπως επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότησηκαι υλικές ζημιές. Τα μεγάλα κύματαμπορούν επίσης να προκαλέσουν

επικίνδυνεςκαταστάσεις κατά μήκος των ακτών»προέβλεψε η Met.

Ριπέςανέμων που ξεπερνούσαν τα 180 χιλιόμετρα/ώρα καταγράφθηκαν στο αεροδρόμιοΣτορνογουέι (βόρεια), καταρρίπτονταςκάθε ρεκόρ στην περιοχή, και η Σκωτίαθα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα ακραίακαιρικά φαινόμενα καθ' όλη τη διάρκειατης ημέρας, ενώ σταδιακά η κατάσταση θαβελτιωθεί.

Σήμερατο πρωί 32.000 νοικοκυριά παρέμεναν στοσκοτάδι, ανακοίνωσε η εταιρεία διανομήςηλεκτρικής ενέργειας Scottish Hydro Electric PowerDistribution (SHEPD).

Οιισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσειςπροκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματαστις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στηΣκωτία, σύμφωνα με τη ScotRail.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα