Μπαράζ συσκέψεων

Διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, εν όψει της κατάθεσης στην τρόικα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας. Ο κ. Παπανδρέου θα δει, στο γραφείο του στη Βουλή, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη. Στις 13.00 θα έχει νέα
σύσκεψη με τον κ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Εξάλλου το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα διαβεί στις 13.00 ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Νέο πολυετές μνημόνιο για την χορήγηση 50 έως 60 δισ ευρώ τη διετία 2012-2013, με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων της χώρας ή εσόδων από τις πωλήσεις τους, προωθείται από την ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να συνεχιστεί ο δανεισμός της Ελλάδας.

Εξάλλου, την Τρίτη  φθάνει στην Αθήνα και το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας. Στο επίκεντρο αποκρατικοποιήσεις, εργασιακές σχέσεις, κλειστά επαγγέλματα, διορθωτικά μέτρα για το έλλειμμα του 2011, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015.

Την ίδια ώρα, νέα δυσάρεστη ανατροπή για τους συνταξιούχους. Την επιβολή πλαφόν στις ήδη χορηγούμενες συντάξεις, κύριες και επικουρικές μελετά το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη. Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο ράδιο 9, σε πολλές περιπτώσεις οι συντάξεις είναι αναντίστοιχες των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν σχετικά με τη χώρα μας στην άτυπη συνάντηση των υπουργών οικονομικών στο Λουξεμβούργο την περασμένη Παρασκευή, ζητά να πληροφορηθεί από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ζητά και την κατάθεση των πρακτικών που τηρήθηκαν, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία και το μέλλον των επόμενων γενεών να συζητούνται μυστικά.

"Βασική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός. Έπρεπε να καλέσει την αντιπολίτευση και να την ενημερώσει", δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για το θρίλερ του Λουξεμβούργου. Πρόσθεσε πως "όσα έγραφε το Σπίγκελ ήταν ένα από τα χιλιάδες σενάρια που διάφοροι τεχνοκράτες κατασκευάζουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους".

Κρίσιμο τεστ την Τρίτη για το ελληνικό δημόσιο το οποίο προχωρά σε νέο δανεισμό μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων και στόχο την άντληση 1,25 δισ ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα σε ενδεχόμενο νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt. Επιδίωξη του Βερολίνου είναι "η Αθήνα να διαπραγματευτεί με τους επενδυτές μία εθελοντική επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους", γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. Συμπληρώνει ωστόσο ότι "το Βερολίνο με την ιδέα αυτή είναι σχετικά απομονωμένο στην Ευρώπη".

Πιθανή θεωρεί την
Keywords
Τυχαία Θέματα