Αύριο οι ανακοινώσεις από τη Eurostat

Αύριο αναμένεται η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 από την Eurostat, που τυπικά θα ανοίξει και τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 3,4 δισ. ευρώ. Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η ομάδα εργασίας του EuroGroup προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση των 6,3 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος ξεπερνούν ήδη τις 140 χιλιάδες, μέσα

σε διάστημα λίγων ημερών, και μάλιστα αργιών.
Από την πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων που γίνονται στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων www.gsis.gr προκύπτει ότι περίπου 40.000 έχουν υποβληθεί από μη δικαιούχους και απορρίφθηκαν, ενώ περίπου 22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα και θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως 10 Μαΐου, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30 Απριλίου.

Τυπική η αυριανή ανακοίνωση από τη Γιούροστατ όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Νεκτάριο Νώτη, ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Χαριτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα