Αύριο η συνάντηση Σαμαρά-τρόικας

«Υπάρχουναρκετές εκκρεμότητες, δεν νομίζω νακλείσουν όλα τα θέματα αύριο. Εργαζόμαστεγια να κλείσουν τα περισσότερα αύριο»,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών ΓιάννηςΣτουρνάρας, εξερχόμενος του ΜεγάρουΜαξίμου,όπου ολοκληρώθηκε πριν από λίγοη σύσκεψη του πρωθυπουργού με υπουργούς. Προηγήθηκανδηλώσεις του κ. Στουρνάρα με τις οποίεςδιέψευδε τα περί εμπλοκής στιςδιαπραγματεύσεις με τους επικεφαλήςτης τρόικας

μετά τη σημερινή αναβολήτης συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Αυτή,σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οφείλεται στη μη ολοκλήρωση των συζητήσεωνμεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και τωναρμόδιων υπουργείων.

Σύμφωναμε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντεςστόχος είναι μετά την αυριανή συνάντησητου πρωθυπουργού με τους εκπροσώπουςτης τριμερούς -που έχει οριστεί για τις7μμ- να έχουν δρομολογηθείπρος διευθέτηση τα περισσότερα ανοιχτάζτήματα

Ταανοιχτά ακόμη θέματα -σύμφωνα μεπληροφορίες -είναι οι αποχωρήσεις αποτο δημόσιο, το ειδικό τέλος ακινήτων,οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικάταμεία, εφορίες και οι ρυθμίσεις για τακόκκινα δάνεια.

Στελέχητου Υπουργείου Οικονομικών, τόνιζαννωρίτερα ότι οι απολύσεις στο δημόσιοκαι οι τιμές των φαρμάκων περιλαμβάνονταιστις προαπαιτούμενες ενέργειες για τηδόση του Μαρτίου η οποία θα εκταμιευτείμόλις οι στόχοι επιτευχθούν.

Σεανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργόείναι κατά τη διάρκεια της ημέρας οπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τηλεφωνικήεπικοινωνία με τον κ. Σαμαρά είχε οπρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,προκειμένου να ενημερωθεί για τηναναβολή της αποψινής συνάντησης με τηντρόικα. Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσηπου εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων πωςη κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια τηςκαι επαναλαμβάνει την αντίθεση της στηδιατήρηση του ειδικού τέλους μέσω τηςΔΕΗ και για το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα