Άτυπη σύνοδος SEECP στο Βελιγράδι

Άτυπη υπουργική σύνοδος της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) πραγματοποιείται αύριο στο Βελιγράδι.

Η Σερβία προεδρεύει στη SEECP μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ενώ όπως ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ. Στη σύνοδο θα συμμετάσχει και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Ο κ. Δήμας στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις, με τους ομολόγους του της Τουρκίας, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, ενώ στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με το Σέρβο ομόλογό του Βουκ Γέρεμιτς.

Τον Έλληνα ΥΠΕΞ θα δεχθεί επίσης στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

Ο κ. Δήμας, κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι, θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο.

Αύριο το μεσημέρι, ο κ. Δήμας θα γευματίσει με τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων, ενώ νωρίτερα θα επισκεφτεί τον πύργο «Νεμπόισα», όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος και ο οποίος αναστηλώθηκε με χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος και σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, αφιερωμένος στη δράση του Έλληνα επαναστάτη και στους απελευθερωτικούς αγώνες των βαλκανικών χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα