Άρτα: POTAMI ART FESTIVAL

H Άρτα των θρύλων και των παραδόσεων, φιλοδοξεί να γίνει «Γέφυρα Πολιτισμού» μέσα από το 1ο Φεστιβάλ, «POTAMI ART FESTIVAL», το οποίο διεξαχθεί από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου στην πόλη, ενώνοντας το χθες με το σήμερα.

Όπως ανέφεραν η διοργανωτές της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις, η ιστορία θα συναντήσει το σύγχρονο πολιτισμό και τα σπουδαία μνημεία τον εναλλακτικό τρόπο
διασκέδασης.

Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα βρεθούν για πέντε μέρες στην Άρτα και θα συναντηθούν με ντόπιους μουσικούς.

Η μουσική και το τραγούδι θα συναντήσουν το χορό, το βιβλίο, το σινεμά.

Οι τέχνες θα ενωθούν με τον αθλητισμό. To Μουσικό Σχολείο με νεανικά γκρουπ.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με δεξιοτέχνες τους κλαρίνου και του ρεμπέτικου.

Επίσης θα γίνουν αγώνες, beach volley, beach handball, beach soccer, rafting, επιδείξεις 4Χ4, ημιμαραθώνιος , αεραθλήματα, ποδηλατοβόλτες με κυνήγι θησαυρού, επιτραπέζια παιχνίδια, διαδραστικά εργαστήρια και τα βράδια, τα καλύτερα πάρτυ της πόλης.

O ρόεδρος της ΑΔΑΕ - ΟΤΑ ,δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γιώτης αναφέρθηκε στο μεγάλο στόχο, να καθιερωθεί ένα πλήρες παραποτάμιο φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι η πρώτη παραποτάμια διοργάνωση ,που γίνεται στην στην καρδιά της πόλης μας.

Ένα φαντασμαγορικό πενθήμερο, μια πανδαισία ήχων και εικόνων, με μουσικά, αθλητικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πρόκειται για ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, που γίνεται από την ΑΔΑΕ - ΟΤΑ με τη σύμπραξη φορέων, συλλόγων, ομάδων και του κόσμου της περιοχής.

Ένα ραντεβού με τον πολιτισμό και τη φυσιολατρία.

Το φεστιβάλ, αποτελεί ένα φιλόδοξο πολιτιστικό γεγονός, που σκοπό έχει να δώσει χαρά σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, να προσελκύσει ομάδες επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση και στην προβολή της ‘Άρτας και να αναδείξει την παραποτάμια περιοχή του Αράχθου, ως ιδανικό τόπο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων και «εναλλακτικό» τρόπο ψυχαγωγίας για τους νέους.

Είναι ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους νέους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά».

«Το POTAMI ART FESTIVAL θα μας απογειώσει». Αυτή είναι και η φράση, που χαρακτηρίζει την ένθερμη υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων στο μεγάλο καλοκαιρινό γεγονός της Άρτας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα