Άρωμα Χολυγουντ για την καθέλκυση του υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην μακρά και πολύκροτη ιστορία των υποβρυχίων είναι η σημερινή καθέλκυση του Υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ, της κλάσεως «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ».

Γι αυτό ακριβώς, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, η τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας («νονός» ο Δ. Αβραμόπουλος) του υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ, στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά.

Στην τελετή θα παραστούν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ασφαλώς, ο αποδεξαμενισμός του υποβρυχίου 214 ΠΙΠΙΝΟΣ είναι επιτυχία του Πολεμικού Ναυτικού που ανέλαβε την αποπεράτωση των εργασιών ναυπήγησης των υποβρυχίων της «αμαρτωλης» σύμβασης, αλλά και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που στήριξε αυτή την προσπάθεια και άνοιξαν τα Ναυπηγεία και απασχολούνται περίπου 1000 εργαζόμενοι.

Ωστόσο, η περιπέτεια των υποβρυχίων δεν τελειώνει σήμερα, καθώς είναι ακόμη άλλα τρία υποβρυχία που θα πρέπει να παραδοθούν στο πολεμικό Ναυτικό και έτσι να ολοκληρωθεί η παραγγελία 4+2= 5 υποβρυχίων( 5 και όχι 6, αφού ένα υποβρύχιο «χάθηκε» στις διαδικασίες) , που είχε κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση το 2000 σε Γερμανική εταιρεία με κόστος που έφτασε το 2,5 δισεκ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι το τέλος του 2006.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα