Αρνούνται την άδεια λόγω κρίσης

Αρνούνται να κάνουν χρήση της αδείας τους οι στρατιώτες που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου και των ακριτικών νησιών, για οικονομικούς λόγους,  επειδή καταργήθηκε η δωρεάν μετακίνησή τους, με το πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών του ΥΠΕΘΑ.
Οι αναφορές των στρατιωτικών διοικητών των Μονάδων Εκστρατείας προς τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι ότι οι στρατιώτες, που υπηρετούν τη θητεία τους στα σύνορα, δεν επιθυμούν να πάρουν άδεια και γιορτάσουν σπίτια τους με τις οικογένειές τους  τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά.

Ο

λόγος που προβάλλουν οι δικαιούμενοι αδείας στρατιώτες είναι οικονομικός, αφού έχουν καταργηθεί οι «καταστάσεις επιβίβασης», η έκπτωση στα αεροπορικά εισιτήρια  και η δωρεάν μετακίνησης των στρατιωτών με δημόσια ΜΜΜ.

Επίσης, λόγω της οικονομικής κρίσης,  οι οικογένειες των στρατευσίμων αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους, που με «συντηρητικούς» υπολογισμούς κυμαίνονται από 180-300 ευρώ.  Ο μισθός του στρατεύσιμου είναι 8,9 ευρώ το μήνα! Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται για πρώτη στο Στράτευμα ...

Keywords
Τυχαία Θέματα