Αρνητικό κλίμα στους ρυθμούς ανάπτυξης

Σκληρές επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δηλαδή στην πραγματική οικονομία, επιφέρει η πολιτική σκληρής σταθεροποίησης και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που επιβάλλεται στης χώρες της ευρωζώνης και κυρίως στις χώρες της Περιφέρειας. Έως το 2013, ο αρνητικός δημοσιονομικός ρυθμός  θα ανέρχεται στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία στο 12% του ΑΕΠ , ενώ στην Ελλάδα, θα αγγίξει το 24% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Στα δυσάρεστα αυτά συμπεράσματα
κατέληξε κοινή έρευνα τριών ευρωπαϊκών ινστιτούτων οικονομικών μελετών από την Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία, της οποίας τα συμπεράσματα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα σχέδιο πλήρους ανατροπής της φορολογίας εισοδήματος που φθάνει ακόμη και στον μηδενισμό του αφορολόγητου και στο ξήλωμα του συνόλου των φοροαπαλλαγών, μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Στο μεταξύ μία στις δύο εισηγμένες εταιρίες είναι ζημιογόνος, ενώ με βάση τις λογιστικές καταστάσεις, εκτιμάται ότι το 2011 οι ζημιές, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, θα ανέλθουν στα 15 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, καλύτερη εικόνα εμφανίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα