Αρνήθηκαν το βραβείο

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η κοινωνική κουζίνα «O Άλλος Ανθρωπος» ήταν οι φετινοί νικητές του βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.

Οι δύο πρωτοβουλίες πάντως, αρνήθηκαν να παραλάβουν το βραβείο, κατά την τελετή παράδοσης, που διεξήχθη στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας.

Όπως τόνισαν, η βράβευση δεν έρχεται να συμπληρώσει ή και να υποκαταστήσει τον καθημερινό αγώνα τους, επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειες

δεν πρέπει να είναι μονομερείς, αλλά να υπάρξει ουσιαστική συμβολή και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» .

Το μήνυμα της Αλληλεγγύης άνευ όρων και περιορισμών μετέδωσε μέσα από την ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, από την “Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος”. Η οργάνωση προσφέρει καθημερινά φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με πάνω από 300.000 μερίδες να έχουν μοιραστεί μέχρι σήμερα. Μιλώντας στoν ΑΘΗΝΑ 984 για την στήριξη που έχουν λάβει στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας τους από απλούς ανθρώπους, ο κ. Πολυχρονόπουλος ελπίζει στο να απαλειφθεί κάθε μορφής διάκριση για να συμμετέχουμε όλοι στον κοινό σκοπό της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Αφορμή να μιλήσουν για τις δράσεις τους και να μεταφέρουν στοιχεία που δείχνουν τον μεγάλο βαθμό γενοκτονίας στη χώρα μας αποτέλεσε, για τον κ. Γιώργο Βήχα από το “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού”, η σημερινή τελετή Βράβευσης. Ο κ. Βήχας προέτρεψε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συνδράμει ουσιαστικά για μία Ελλάδα και μία Ευρώπη που δεν θα έχει άλλο ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα