«Αρκετά επαρκής» η λίστα για τη διαπραγμάτευση

Αρκετά επαρκή ώστε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο εκκίνησης για τη διαπραγμάτευση χαρακτηρίζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων που απεστάλη στους θεσμούς. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές χαρακτηρίζει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης πηγή της Κομισιόν, εστιάζοντας κυρίως στα μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν την αποστολή των ελληνικών προτάσεων και τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις οι αγορές.

Με κέρδη άνω του 7% ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.



Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με το θέμα της Ελλάδας στην κορυφή, θα μιλήσει σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Αργά το μεσημέρι οι Υπουργοί του Eurogroup θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης για την αξιολόγηση της λίστας, αφού προηγηθεί το πράσινο φως από το euroworking group, ώστε να δρομολογηθεί η επικύρωση του αιτήματος για 4μηνη παράταση. Εάν υπάρξουν ενστάσεις, θα συγκληθεί νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Σίγουρος ότι η λίστα θα εγκριθεί εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι όσοι περίμεναν "κωλοτούμπα" της κυβέρνησης «θα απογοητευτούν».

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τις προτάσεις που εστάλησαν στους θεσμούς, ενώ μέσα στην ημέρα συνέρχονται η ΚΟ και η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος για υπαναχωρήσεις από το προεκλογικό πρόγραμμά του. Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της παρέμβασης του κ. Θεοδωράκη που καλούσε τον κ Τσίπρα «να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων».

«Ο Μανώλης Γλέζος εξέφρασε μια αγωνία από την αριστερή του τοποθέτηση. Κάνει λάθος με τις δηλώσεις του και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαισιόδοξος για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ, στηλιτεύοντας τη λειτουργία των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο, “οι πλούσιοι ήταν απαλλαγμένοι από φόρους από το 1830, δηλαδή από τότε που υπάρχει το ελληνικό κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα