Αρχίζει η δίκη για το FOCUS

Στα δικαστήρια βρίσκεται σήμερα το γνωστό περιοδικό FOCUS για το προκλητικό εξώφυλλο της γερμανικής έκδοσης. Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, ενώ στη διαδικτυακή σελίδα του επίδικου περιοδικού είχε αναρτηθεί άρθρο που εμφάνιζε τους Ελληνες ως απατεώνες, είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.H υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που έχουν καταθέσει Ελληνες δικηγόροι, κατηγορώντας τη συντακτική ομάδα του περιοδικού για συκοφαντική δυσφήμηση,

εξύβριση και προσβολή συμβόλου του ελληνικού κράτους.

Οι μηνυτές παρίστανται και ως πολιτική αγωγή στα έδρανα του ακροατηρίου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θα εξεταστούν μάρτυρες κατηγορiας, ενώ η προηγούμενη δικάσιμος είχε αναλωθεί σε δικονομικά αιτήματα και ενστάσεις.

Βέβαια να θυμίσουμε ότι το εν λόγω εξώφυλλο δεν είναι το μόνο καθώς λίγους μήνες πριν το γερμανικό είχε κυκλοφορήσει ακόμα μια άκρως προκλητική φωτογραφία για την Ελλάδα.

Στο εξώφυλλο απεικονιζόταν ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από τη θάλασσα προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ, ενώ στον τίτλο του το περιοδικό διερωτάται αν «Χάσαμε τα λεφτά μας».

«Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη - τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση» είναι οι υπότιτλοι του εξωφύλλου.

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».

Keywords
Τυχαία Θέματα