Αποσύρθηκε η τροπολογία για τους μετανάστες

Στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων των κομμάτων κυρίως της Aριστεράς, αποσύρθηκε η τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα. Προέβλεπε την υποβολή αλλοδαπών σε υποχρεωτικό πρόγραμμα υγειονομικών εξετάσεων εφόσον συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία . Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα η τροπολογία θα επανακατατεθεί σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που αναμένεται να ψηφιστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος

επανέλαβε ότι πρέπει να τηρείται, χωρίς παρεκκλίσεις, η κοινοβουλευτική τάξη και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου. Νωρίτερα ο πρόεδρος της βουλής παρενέβη λόγω της έντονης αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια όπως και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, με αφορμή ρύθμιση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το νέο οικοδομικό κανονισμό που είχε ως αποτέλεσμα ο αναπληρωτής Υπoυργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, να προχωρήσει στην απόσυρση της.

Η τροποποίηση αφορούσε στην επέκταση ευνοϊκής ρύθμισης για μείωση 80% του προστίμου που αφορά στην ανέγερση αυθαιρέτων ειδικά για τους κατοίκους της Θράκης ανεξάρτητα από το αν είναι Μουσουλμάνοι ή Ορθόδοξοι .

Keywords
Τυχαία Θέματα