Απορρίπτει τα περί παραγραφών

Δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της ολομέλειας, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων για το αιφνιδιαστικό πρόωρο τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως η Βουλή συνήθως παρέτεινε τις εργασίες της μέχρι τον Σεπτέμβρη όταν υπήρχαν εκκρεμότητες
με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών. «Τέτοιες εκκρεμότητες εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν», ανέφερε.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που θυροκολλήθηκε, η έναρξη των θερινών τμημάτων αναμένεται από τις 16 Ιουνίου, και από αυτά τελικά θα περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτά που αφορούν τον αιγιαλό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ακόμη, προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, όπως αυτή για την υπόθεση Μπαλτάκου, παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, ενδεχόμενα αδικήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου παραγράφονται, ενώ τα αιτήματα για άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, όσον αφορά το βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς και του Γιάννη Μιχελάκη, για τις κατηγορίες περί χρηματοδότησής του από τον επιχειρηματία Πάλλη προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, μετατίθενται για το φθινόπωρο.

Παρασκηνιακά, το πρόωρο κλείσιμο της κοινοβουλευτικής περιόδου συσχετίζεται και με την αναστάτωση που προκαλεί σε υπουργούς και βουλευτές ο επικείμενος ανασχηματισμός, που τελικά πάει για τις αρχές της άλλης εβδομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα