Απολύσεις και στη Ρουμανία
"Πρέπει να απολύσουμε περίπου 2800 άτομα το προσεχές διάστημα, ακολουθώντας το διάταγμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για την κατάργηση των κενών θέσεων και την έναρξη αναδιάρθρωσης της κεντρικής διοίκησης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την
Υπενθύμισε δε, ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και πρόσθεσε ότι η απομάκρυνση των υπαλλήλων δε θα επηρεάσει - σε καμία περίπτωση - τους τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας και της εκπαίδευσης.
"Θέλω να διευκρινίσω πως μιλάμε για δράσεις βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου", επισήμανε ο κ. Πόντα.
Η τρόικα στο Βουκουρέστι
Κοινή αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφθεί το Βουκουρέστι από τις 17 Ιουλίου μέχρι και το τέλος του μήνα, για να έχει συνομιλίες με τις ρουμανικές αρχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού Λίβιου Βοϊνέα παρακολούθησε τις εργασίες του συμβουλίου ECOFIN στις Βρυξέλλες, τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής που έγινε πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου ECOFIN, "τα κράτη μέλη έδωσαν ομόφωνα θετική γνώμη σχετικά με το αίτημα της Ρουμανίας για να συναφθεί ένα νέο (προληπτικού χαρακτήρα) πρόγραμμα με το ΔΝΤ".
"Στη συνεδρίαση υπήρξε συμφωνία για την επίσκεψη κοινής αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι για να έχει συνομιλίες με τις ρουμανικές αρχές. Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Η επίσημη απόφαση για το προληπτικό πρόγραμμα πρέπει να ληφθεί από το συμβούλιο ECOFIN στις 15 Οκτωβρίου" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στην εντατική ο Παπακώστας
- Το χωριό που υποπτεύονταν οι αρχές ότι κρύβονταν οι Αλβανοί δραπέτες…
- Απολύσεις ιερέων ζητάει η Τρόικα
- Νέο σύστημα μεταθέσεων στο στρατό- Τι προβλέπει η απόφαση [διαβάστε τα κριτήρια ]
- 10 θέσεις εργασίας για τη Λεμεσό
- Ο Ρακιντζής καταγγέλλει το σκάνδαλο ΕΟΠΥΥ και ζητά να κλείσει ο οργανισμός
- Δεν είμαι ο Βαξεβάνης, είμαι ένας ελέφαντας
- Μείον 2.500 καθηγητές στην Τεχνική Εκπαίδευση
- Μαρινόπουλος Α.Ε.: Εκπτώσεις έως και 60% τον Ιούλιο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984

- Τελευταία Νέα Athina984
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- 1ο θερινό του Camping του ΣΟΨΥ Πάτρας στην Ιθάκη
- Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη
- Απεργία στις 16 Ιουλίου κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
- Ν. Χουντής: Τι λέει η Κομισιόν για τα μεταλλεία στις Σκουριές
- Χταπόδια με μπλε αίμα επιβιώνουν σε ακραίες θερμοκρασίες
- Moody's: «Σταθερές» οι προοπτικές
- Σε ισχύ οι θερινές εκπτώσεις
- Σκουρλέτης: Πειρατική η εκπομπή σήματος της ΕΔΤ
- Ν. Νικολόπουλος: "Προωθείται αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για να γλυτώσουν οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος"
- Oι διακοπές χλιδής μεγαλοτραπεζίτη στο Ιόνιο - Το νησί που ''ερωτεύτηκε''!