Απολύσεις και εργοδοτικές εισφορές στο επίκεντρο

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας πραγματοποιούν από σήμερα σειρά επισκέψεων στα υπουργεία όπου παραμένουν ανοιχτά μέτωπα. Η κυβέρνηση θεωρεί πως πολλές από τις αξιώσεις της τρόικας δεν θα υπερψηφιστούν από την Βουλή, ωστόσο οι δανειστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είναι απρόθυμη να συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα. Oι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό

Εργασίας, Γιάννη Βρούτση παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα για εργασιακά και ασφαλιστικό. Παραμένει η διαφωνία για το ύψος των ομαδικών απολύσεων, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αργότερα οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επιμένοντας στην εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για τη διάρκεια του φρέσκου γάλακτος, την τιμή των βιβλίων και την διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων. Στην τελευταία πρόταση όπως και στο ενδεχόμενο παραχώρησης σε μη φαρμακοποιούς δικαιώματος να ανοίγουν φαρμακεία, αντιδρούν οι φαρμακοποιοί προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα