Αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Συνέχιση της απεργίας έως την Παρασκευή αποφάσισαν, προ ολίγου, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου, παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία παράνομη. «Δεν μας αφορά η δικαστική απόφαση» διαμηνύουν. Πάντως, η Εισαγγελία ανέθεσε στην Κρατική Ασφάλεια κατ' επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραβιάζονται

δικαστικές αποφάσεις, και εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η Ασφάλεια μπορεί να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε από τον Πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεοδόση Πελεγρίνη, κατά τη διάρκεια συνάντησής του, να πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, πέταξε το μπαλάκι στους πρυτάνεις για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης των απεργών. Παράλληλα σπάει το μέτωπο των φοιτητικών καταλήψεων, καθώς στο Πολυτεχνείο ανοίγουν οι τρεις από τις εννιά σχολές, ωστόσο υπό κατάληψη είναι έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα