Αποχώρησε από τις Hellenic SeaWays ο Γ. Σ. Βαρδινογιάννης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:00

Την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Hellenic Seaways ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη.

Ο κ. Βαρδινογιάννης επικαλείται το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων, ενω αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Σε μια εποχή που η εταιρεία

βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της κάνοντας ότι μπορεί για να αντεπεξέλθει στις συνέπειες της κρίσης που πλήττει συνολικά την ελληνική ακτοπλοΐα, δεν υπάρχουν περιθώρια να διακυβεύεται το μέλλον μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο με δήθεν προσκόμματα που προσωποποιούν φανταστικά σενάρια για να κρύψουν επεκτατικές στρατηγικές. Η Hellenic Seaways, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, είναι και θα παραμείνει μεγαλύτερη από κάθε έναν και κάθε μια απ’ όσους αποτελούν την εκάστοτε διοίκησή της. Αυτό θα το φροντίσουν μεταξύ άλλων και οι μέτοχοί της, που παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο καλό της εταιρείας".

Η παραίτηση Γ. Σ. Βαρδινογάννη έρχεται μετά από αντιπαράθεση των δυο βασικών μετόχων, εταιρείες συμφερόντων του Γ. Σ. Βαρδινογιάννη και του Em. Grimaldi αντίστοιχα. Οι αντιπαραθέσεις που αφορούν τη στρατηγική της εταιρείας πήραν δημόσια μάλιστα διάσταση πριν από ένα χρόνο όταν οι Ιταλοί εναντιώθηκαν στη γενική συνέλευση σε απόφαση του management εμπιστοσύνης Γ. Σ Βαρδινογιάννη για διάθεση μέρους του στόλου και συγκεκριμένα πλοίων δρομολογημένων στον Αργοσαρωνικό που στόχο είχε την ενίσχυση της ρευστότητας και τον περιορισμό του δανεισμού του ομίλου. Έκτοτε η σχέση των δυο πλευρών περιγράφεται ως επιεικώς τεταμένες πλην όμως η συμμετοχή αμφότερων με τις βασικές τους εταιρείας, Minoan και ΑΝΕΚ, στον ελληνικό ακτοπλοϊκό επιχειρηματικό χάρτη τους καθιστά καταλύτες στην επικείμενη και πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΝΕΚ έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία σε δρομολόγια όπως της Κρήτης με την Attica Group συμφερόντων MIG, ενώ η Minoan με τη ΝΕΛ. Η Hellenic SeaWays είναι η μόνη εκ των πέντε βασικών επιχειρήσεων που δεν είναι εισηγμένη και ο ρόλος της στην ευρύτερη αναδιάρθρωση του κλάδου θεωρείται κομβικός. Κύκλοι της Ακτής Μιαούλη εδώ και μήνες πιθανολογούν στρατηγικές συμμαχίες και η σημερινή εξέλιξη τροφοδοτεί σενάρια για επικείμενες εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα