Από Σεπτέμβρη η διαπραγμάτευση για το χρέος

Πρώτο Eurogroup αύριο για τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελλη, ο οποίος αναμένεται να διαβεβαιώσει τους ομολόγους του ότι η χώρα μας θα ικανοποιήσει εγκαίρως τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του Ιουνίου ύψους 1 δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, το Σεπτέμβρη τοποθετείται η διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Ο χρόνος της έναρξης και η διάρκεια είναι μια πολύπλοκη συνάρτηση επιμέρους παραγόντων, δηλώνει κυβερνητική πηγή, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις νέες επισκέψεις της τρόικας.


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα σύντομα θα έχει ξεπεράσει την κρίση, όπως έγινε με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λισαβόνα, όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπογράμμισε ότι «οι Δημοκρατίες δεν μπορούν να επιζήσουν περικόπτοντας τους μισθούς συνεχώς και για πάντα».

Η διαχείριση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για έξοδο από την κρίση αν δεν συνδυαστεί με μια ριζικά διαφορετική πολιτική» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική, και με μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

«Όταν συζητάμε για ανάπτυξη περιοριζόμαστε σε δημόσιες σχέσεις», δήλωσε ο πρώην υπουργός και καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα