Από αύριο το Ε9

Απόαύριο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ναυποβάλουν τα στοιχεία του Ε-9 για τααγροτεμάχια και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου,οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.

Στις 710.000 έφθασαν οι δηλώσεις Ε9 που είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί, τα προβλήματα λειτουργίας της εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 δεν έχουν επιλυθεί πλήρως.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν κάποιες βελτιώσεις, με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να δεχθεί από τις 10:00 το πρωί έως και τις 13:00 και από τις 18:00 μμ έως τις 22:00 τον μεγαλύτερο αριθμό δηλώσεων των τελευταίωνημερών.

Σύμφωνα όμως με τα όσα τονίζουν οι λογιστές, ακόμα και εάν η εφαρμογή υποβολής του Ε9 λειτουργήσει πλήρως μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής στοιχείων για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα, είναι αδύνατο πλέον να υποβληθούν εγκαίρως οι δηλώσεις από όλους τους υπόχρεους, καθώς ο χρόνος που χάθηκε όταν η εφαρμογή δεν λειτουργούσε ή υπολειτουργούσε, δεν μπορεί να αναπληρωθεί μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου!

Οι λογιστές καλούν το υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπ' όψιν ότι πολλοί επαγγελματίες φοροτεχνικοί αλλάκαι απλοί φορολογούμενοι δεν έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται μπροστάαπό έναν υπολογιστή περιμένοντας τις όποιες ώρες η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και πλήρως λειτουργική. Ως εκ τούτου ζητούν από το υπουργείο να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του συστήματος και να παρατείνει έστω και για λίγες ακόμη μέρες την προθεσμία της 20ης Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα