Απίστευτος Τζόκοβιτς στη Σαγκάη

Στη θέση του οι περισσότεροι αθλητές, ανεξαρτήτως σπορ, λυγίζουν και αποδέχονται μοιρολατρικά την ήττα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως, ποτέ. Απεναντίας, είναι λες και περιμένει να βρεθεί "στριμωγμένος" για να ξεκινήσει την προσπάθεια.

Στον τελικό του Σαγκάη Masters ο Σέρβος είδε τον Άντι Μάρει να φτάνει σε πέντε "ματς πόιντ", αλλά δεν του έκανε τη χάρη να εγκαταλείψει τον αγώνα. Με απίστευτα αποθέματα ψυχής όχι μόνο απέτρεψε το "μοιραίο", όχι μόνο επέστρεψε στο ματς αλλά πανηγύρισε και τον τίτλο επικρατώντας του Βρετανού "χρυσού" Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο με 2-1, ύστερα από

μια επική προσπάθεια που διήρκεσε 3 ώρες και 20 λεπτά. Τζόκοβιτς ο βασιλιάς της Κίνας λοιπόν, αφού την περασμένη εβδομάδα είχε κατακτήσει και το τουρνουά του Πεκίνου, ενώ ταυτόχρονα πήρε μια πρώτη ρεβάνς για τις τελευταίες επιτυχίες του Μάρεϊ εις βάρος του, αφού ο Σκοτσέζος τον είχε αποκλείσει τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όσο και στο U.S. Open.

Στο πρώτο σετ ο Σέρβος προηγήθηκε 2-0 κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Μάρεϊ, για να φτάσει το ματς στο 5-5. Στο 11ο γκέιμ ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε 40-0, αλλά δέχθηκε πέντε συνεχείς και το έχασε με αποτέλεσμα να εκνευριστεί, να σπάσει τη ρακέτα του (!) και, εν τέλει, να το απωλέσει (7-5). Στη συνέχεια ήταν ο Μάρεϊ που έκανε με τη σειρά του μπρέικ στον "Νόλε" (4-3) και ύστερα από λίγο είχε το σερβίς για να "τελειώσει" τον αγώνα. Με τρεις συνεχείς πόντους, όμως, ο Τζόκοβιτς πήρε "φιλί της ζωής" ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ στο 25λεπτης διάρκειας τάι μπρέικ ο Μάρεϊ έχασε τέσσερα "ματς πόιντ" (!). Απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο όμως δεν μπορείς να σπαταλάς τόσες ευκαιρίες και τελικά ο Μάρεϊ το πλήρωσε, χάνοντας το σετ με 7-6 (13-11) και στη συνέχεια και τον αγώνα. Το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν μια πραγματική επίδειξη δύναμης από τον Βαλκάνιο, που έφτασε στο απολύτως πειστικό 6-3 και απέδειξε ότι η περίοδος κάμψης του ήταν βραχύβιας διάρκειας.

Πηγή:naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα