Απίστευτη καμπάνα από την UEFA

Η είδηση κυλά επίσημα στο... ρυάκι της ενημέρωσης εδώ και λίγα λεπτά και ήδη μέσα απο τα social media έχει «διχάσει» τον πλανήτη του Football. Μπορούν οι τεχνοκράτες της UEFA όχι μόνο να αποθαρρύνουν τους μεγάλους επενδυτές του ποδοσφαίρου, αλλά και να τους απειλούν με αυστηρές τιμωρίες επειδή σκορπούν αλόγιστα το χρήμα; Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός όταν το μεγάλο πορτοφόλι επιβάλλει τους όρους του; Και τελικά ποιος είναι το αληθινό αφεντικό; Εκείνος που πληρώνει, ή εκείνος

που βάζει τους κανόνες;Όχι δεν θα το κρατήσουμε περισσότερο σε επίπεδο θεωρητικό. Άλλωστε πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που πλανώνται φέτος πάνω από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η απόπειρα της Ομοσπονδίας να επιβάλλει με κάθε τρόπο και κόστος τους κανόνες, απέναντι στους ιδιοκτήτες που ουσιαστικά αγνοούν τα «νομοθετήματα» της. Είναι μια αληθινή μάχη γύρω από το ίδιο το παιχνίδι. Από τη μια η UEFA και το «μνημόνιο» της που ακούει στο όνομα Financial Fair Play και από την άλλη το μέτωπο των επενδυτών, που για πολλοστή φορά δείχνει να αγνοεί τον πρόεδρο Μισέλ Πλατινί και το επιτελείο του.


Ακριβά λοιπόν θα πληρώσουν την παραβίαση του Financial Fair Play η Μαντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλήτριες ομάδες Αγγίας και Γαλλίας. Πρόστιμο 60 εκατ. για τη κάθε μια και περιορισμοί στο ρόστερ η ποινή των δυο ομάδων.

Γιατί ο πέλεκυς; Για την μη τήρηση του Financial Fair Play το οποίο η UEFA θέλει να επιβάλλει ολοκληρωτικά στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2015. Και όταν τιμωρεί για αυτό, δύο από τα ισχυρότερα κλαμπ στον κόσμο ξεκαθαρίζει ότι θα το κάνει με οποιονδήποτε θελήσει να σταθεί εμπόδιο στο μεγαλόπνοο σχέδιο της.
Μετά την προειδοποίηση ήρθε η τιμωρία για τη Μάντσεστερ Σίτι την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και τις άλλες επτά ομάδες που παραβίασαν το Financial Fair Play. Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε το βράδυ τις ποινές, που μόνο «light» δεν είναι.

Πιο συγκεκριμένα οι «Πολίτες» αλλά και οι Παριζιάνοι καλούνται να πληρώσουν ως πρόστιμο το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχουν σημαντικές κυρώσεις και στο αγωνιστικό κομμάτι αφού το ρόστερ τους για την επόμενη σεζόν στο Champions League θα πρέπει να περιοριστεί στους 21 παίκτες.

Εκτός από τις δύο ομάδες που μέχρι στιγμής φαίνονται να είναι οι πιο... άτακτες ποινές επιβλήθηκαν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστοί οι αριθμοί, και στις Μπούρσασπορ, Ρούμπιν Καζάν, Γαλατασαράι, Τράμπζονσπορ, Ανζί, Ζενίτ, Λέφσκι Σόφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα