Απεβίωσε ο συγγραφέας Γιάν Αντρεά

Το άψυχο σώμα του συγγραφέα Γιαν Αντρεά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γιαν Λεμέ, τελευταίου συντρόφου της γαλλίδας συγγραφέα Μαργκερίτ Ντυράς ο οποίος έζησε μαζί της ως το θάνατό της, βρέθηκε σήμερα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Τα αίτια του θανάτου του δεν διευκρινίσθηκαν, αλλά κατ' αρχήν δεν είναι ύποπτα. Ο Γιαν Αντρεά, ο οποίος ήταν 63 ετών, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα στο σπίτι του, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Υπήρξε ο τελευταίος σύντροφος της Μαργκερίτ Ντυράς επί 15 χρόνια και μέχρι το θάνατό της, το 1996. Εκείνος ήταν γεννημένος

στα τέλη του 1952, εκείνη το 1914.

Η σχέση τους έδωσε υλικό για το μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντυράς "Γιάν Αντρεά Στάινερ" που κυκλοφόρησε το 1992.

Ο Γιαν Αντρεά ήταν και ο ίδιος συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα "M.D." (1983) και "Εκείνος ο έρωτας" (1999).

Στο "Εκείνος ο έρωτας" αφηγήθηκε την πολυτάραχη σχέση του με την Μαργκερίτ Ντυράς. Ήταν ένα βιβλίο που έδινε την εντύπωση πως είχε γραφεί από την ίδια την Ντυράς.

Φοιτητής Φιλοσοφίας στην Καν, ο Γιάν Αντρεά έλεγε πως την ερωτεύτηκε διαβάζοντας "Τα αλογάκια της Ταρκίνια" και αποφάσισε ότι πλέον θα διαβάζει μόνο Ντυράς. Επί πέντε χρόνια της έστελνε επιστολές θαυμασμού. Και μια μέρα, το 1980, ο νεαρός άνδρας χτύπησε την πόρτα της κατοικίας της συγγραφέα στην Τρουβίλ. Έκτοτε δεν χώρισαν. Εκείνη ήταν 66 ετών και εκείνος 28.

Ταυτόχρονα γραμματέας της, ο "αφόρητος" έρωτάς της και μερικές φορές το "κλωτσοσκούφι" της, έμεινε μαζί της μέχρι το τέλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα