Επιμένουν στη μη κλήτευση Βενιζέλου

Για δεύτερη φορά ζήτησε την κλήτευση του Ευάγγελου Βενιζέλου ως μάρτυρα στη δίκη Παπακωνσταντίνου η εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου και για το λόγο αυτό αντιτάχθηκε στην ανάγνωση της κατάθεσης που είχε δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση. Το δικαστήριο απέρριψε την μη ανάγνωση της κατάθεσης του κ Βενιζέλου

και επέμεινε στην προηγούμενη απόφαση του περί μη κλήτευσης.

Προηγήθηκε η προβολή της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, σε γιγαντοοθόνη, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο δεύτερο γαλλικό cd και το usd, ενώ προβλήθηκαν τα 24 αρχεία που φέρεται ότι άνοιξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Όπως είπε ο πραγματογνώμονας από τα ανοίγματα που έγιναν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες δεν προκύπτει ότι έγινε αναζήτηση με στοχευμένες λεξεις Παπακωναντναντίνου, Κοζάνη και Παπανδρέου.

Νωρίτερα στην κατάθεση της η πρώην συνεργάτης του Γιάννη Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, επιβεβαίωσε οτι κατόπιν εντολης του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ μετέγγραψε το usb της λίστας σε άλλο στικάκι, στο λάπτοπ του κ Διώτη, χωρίς όμως να το καταστρέψει, όπως έχει υποστηρίξει πρώην προιστάμενος της.

Το Ειδικό Δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για αύριο το μεσημέρι, όπου θα συνεχίσει με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα