Συλλαλητήρια και απεργίες

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας και η άνοδος της βασ. Σοφίας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο συλλαλητήριο της ημέρας, με αιχμή τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Το κέντρο της πόλης θα βρεθεί σε κλοιό συγκεντρώσεων και το απόγευμα. Στις επτά και μισή στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα, σε συγκέντρωση

στην Ομόνοια καλεί και το ΠΑΜΕ. Συγκέντρωση την ίδια ώρα στα Προπύλαια έχουν προγραμματίσει και ομάδες αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Υπολειτουργεί σήμερα το δημόσιο και οι δήμοι.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία. Κλειστά τα φαρμακεία, με εξαίρεση όμως αυτά που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού.

Κεντρικό σύνθημα στα πανό είναι το «όχι σε παλιά και νέα μνημόνια» ενώ το γενικό αίτημα όλων των συμμετεχόντων είναι η μη εφαρμογή των νέων μέτρων στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό.

Ενδεικτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μιλά για κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας που θα επέλθει με κατάργηση και υποβάθμιση μονάδων, απολύσεις, περικοπές μισθών και μείωση ασφαλιστικών ταμείων.

Αντίστοιχα παρόμοια άποψη αποτυπώνεται και από την ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλά για νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα