Αντίθετοι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, και ο έως χθες κυβερνητικός εταίρος, το ΛΑΟΣ, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην επιτευχθείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, επισείοντας τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.
«Ο λαός δεν πρέπει να ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία

με την σωτηρία  να μην πιστέψει στις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούν ότι στην Ελλάδα θα γίνουν αθώες επενδύσεις» δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στη νέα δανειακή σύμβαση.

«Τι να το κάνει ο λαός το πρωτογενές πλεόνασμα όταν θα χει ένα τεράστιο έλλειμμα στην καθημερινή του ζωή», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Εάν υπάρχει έλλειμμα πάλι θα γίνει στάση πληρωμών, έτσι ή αλλιώς είναι κόλαση για το λαό».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε επώδυνη για την ελληνική κοινωνία την συμφωνία. Προέβλεψε ότι στο επόμενο διάστημα μισθοί και συντάξεις θα συρρικνωθούν, νοσοκομεία και σχολεία θα καταρρεύσουν. «Πολύ σύντομα ο κυρίαρχος λαός θα ανακτήσει την κυριαρχία του και δεν θα αναγνωρίσει τέτοιου είδους συμφωνίες, που μας οδηγούν στην καταστροφή» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα της νέας συμφωνίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης

Όχι από το ΛΑΟΣ

Με σκληρές εκφράσεις σχολίασε τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες, μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτιμά ότι είναι δικαιωμένος για την αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση.

«Και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν θα βγούμε στις αγορές μέχρι το 2020».

Keywords
Τυχαία Θέματα