Αντισυνταγματικές οι μειώσεις

Αλλάζουν τα δεδομένα στο θέμα των συντάξεων. Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον Αθήνα 984 και τους Νεκτάριο Νότη και Γιάννη Παπαγεωργίου, με απόφαση του ΣΤΕ, είναι παράνομες όλες οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως και όλες οι ρήτρες, με πρώτη αυτή του μηδενικού ελλείμματος, ως ρήτρα διαρκούς μείωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, τόνισε ότι «Η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο

πλέον και η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τις συντάξεις».

Εν τω μεταξύ, όχι σε μείωση επικουρικών συντάξεων, σε αύξηση ΦΠΑ και στην ακύρωση της 13ης σύνταξης, λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του "στο Κόκκινο", διαψεύδοντας τις πληροφορίες που διέρρεαν χθες από το ίδιο το υπουργείο του εν όψει του πολυνομοσχεδίου. Εκτίμησε ότι σύντομα θα επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει όπως είπε την κάνουλα της ρευστότητας και θα δώσει τη δυνατότητα για τη σκληρή διαπραγμάτευση του Ιουνίου. Για τις αλλαγές στην ομάδα διαπραγμάτευσης, σχολίασε ότι αυτές έγιναν σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών του και με την υπόλοιπη κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε αυτές τις κόκκινες γραμμές, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση στις 5 το απόγευμα του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα εξεταστεί το πολυνομοσχέδιο – σκούπα.

«Οριακή η στιγμή για τη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση παλεύει για έντιμο συμβιβασμό, αν είναι έντιμος ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αντέξει» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί θα εγκρίνει τη συμφωνία ο ίδιος ο λαός.

Keywords
Τυχαία Θέματα