Αντίστροφη μέτρηση

Απόρθητο φρούριο από αύριο και για τους επόμενους έξι μήνες, το Ζάππειο, λόγω της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί επί ποδός, ενώ για την καλύτερη εποπτεία έχει δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα Ζαππείου, το οποίο στελεχώνουν 150 αστυνομικοί ειδικά εκπαιδευμένοι στην ασφάλεια χώρων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσημης τελετής.

Το πρωί ο Αντιπρόεδρος της

Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιθεώρησε το χώρο, τονίζοντας πως η Προεδρία θα αποδείξει ότι η Ελλάδα βγαίνει με αξιοπρέπεια από την κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα γίνει η τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Με τις μοναδικές μελωδίες της Ελένης Καραΐνδρου, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, θα υποδεχθεί μεταξύ άλλων η Αθήνα το Κολέγιο των Επιτρόπων, που έρχεται για την τελετή ανάληψης.

Αυστηρά με προσκλήσεις, το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει τους 28 επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει ηγετικές μορφές του ελληνικού πολιτισμού, με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιάσει απόσπασμα από το Ταξίδι στην Αιωνιότητα, μιας παράστασης για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα