Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κυβέρνηση

Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει την υπερψήφιση τόσο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την Τετάρτη, όσο και του προϋπολογισμού λιτότητας του 2013, την ερχόμενη Κυριακή. Στις 11 και μισή το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με στόχο να ενισχυθεί η συνοχή της και να αποφευχθούν τυχόν διαρροές στις κρίσιμες ψηφοφορίες, ενώ νωρίτερα, στις 9 και μισή, οι υπουργοί Οικονομικών και
Εργασίας θα παρέχουν αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα σε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του οποίου συνεχίζονται οι τριγμοί εξαιτίας της διαφοροποίησης από τη γραμμή Βενιζέλου πολλών βουλευτών, αλλά και τις αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών.

Οι τελικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ληφθούν τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφού θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει ότι δεν θέλει να προκαλέσει ρωγμές στο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τη στάση του κόμματός του κατά τις επίμαχες ψηφοφορίες.

Την καταψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού αναμένεται να επικυρώσει στις 6 και μισή το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα