Αντιπαράθεση για το τέλος ακινήτων

Η φορολογία στα ακίνητα με επίκεντρο το έκτακτο τέλος προκαλούν νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Για λαϊκισμό κατηγόρησε τη Ν.Δ η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά απαντώντας σε δηλώσεις του Κ. Τασούλα, ο οποίος μίλησε για κατάργηση του τέλους και εφαρμογή ενός ενιαίου φόρου.
Ανταπαντώντας η κα. Γεννηματά, σημείωσε ότι «το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου

και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας», προσθέτοντας ότι «τα έσοδα που προβλέπει είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Πρόσθεσε ότι «χάρη στο δύσκολο και αντιδημοφιλές αυτό μέτρο, η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο- ρεκόρ (Οκτώβριος 2011- Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν. Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό».

Ο γραμματέας της ΚΟ της Ν.Δ, Κ. Τασούλας, είχε δηλώσει ότι «η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι θα καταργήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ότι θα παγώσει τις αντικειμενικές αξίες. Μιλάμε από το 2013 και μετά. Είναι ένας ενιαίος φόρος ο οποίος θα μπει για τα ακίνητα».

Ανέφερε ότι η ΝΔ απέτρεψε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που είχε προβλεφθεί να ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα