Αντίο, με το κεφάλι ψηλά

Σημαντική προσπάθεια κατέβαλε ο Παναθηναϊκός στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν του Λονδίνου. Οι Πράσινοι κοίταξαν στα μάτια την Τότεναμ, η κλάση της αγγλικής ομάδας όμως ήταν τέτοια (3-1) που έκρινε τα πάντα. Το τελικό αποτέλεσμα, άφησε την Ελλάδα με έναν εκπρόσωπο στην επόμενη φάση του Europa League. Τον Ολυμπιακό
που θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, της κλήρωσης της 20ης Δεκεμβρίου...

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχασε με 3-1 στο Λονδίνο απο την Τότεναμ. Πάλεψε όμως στα... ίσια για την πρόκριση. Και αν η τύχη δεν του είχε γυρίσει την πλάτη στην μεγάλη ευκαιρία του Τοτσέ (με το σκορ στο 1-1) ίσως το φινάλε να ήταν διαφορετικό.
Γενικά ο Τοτσέ έχει κάθε δικαιώμα να έχει ένα παράπονο απο την τύχη του στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Παναθηναϊκό, με τον Ισπανό φορ να αιφνιδιάζεται και να μην σουτάρει όπως πρέπει προς την εστία του Φρίντελ (22΄). Το επόμενο λάθος του Τοτσέ, άνοιξε και το σκορ για την Τότεναμ. Απο δική του λανθασμένη πάσα, οι Άγγλοι βγήκαν στην επίθεση και με τον Αντεμπαγιόρ έκαναν το 1-0 στο 29΄, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.
 
Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να ρισκάρει στο δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε αρχικά στο 47’ με το σουτ του Σο και ισοφάρισε στο 54’, όταν ο Ζέκα σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου. Η ψυχολογία άλλαξε... άρδην και οι Πράσινοι θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα, αν ο Τοτσέ δεν έχανε (ξανά) το... άχαστο: η μπάλα του στρώθηκε στο 70’, αλλά από τα 3 μέτρα κατάφερε να την στείλει άουτ! Κάτι που, όπως και στο πρώτο γκολ, πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Ο Ντέμπσεϊ έπιασε τη κεφαλιά στο 76’, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στην πλάτη του Καρνέζη (!) και κατέληξε στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1 για την Τότεναμ, που σκόραρε κι άλλο γκολ μέχρι το φινάλε. Ο Λένον έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ντεφό στο 83’, με τον Αγγλο επιθετικό να νικάει τον Ελληνα πορτιέρο για τρίτη φορά.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Βερτόνγχεν, Νόουτον, Γουόκερ Κόλκερ, Ντέμπσεϊ (80’ Σίγκουρντσον), Λένον (77’ Λίβερμορ), Σάντρο, Κάρολ (75’ Ντεμπελέ), Αντεμπαγιόρ, Ντεφό.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σο (60’ Χριστοδουλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (83’ Φορναρόλι), Τοτσέ  (78’ Πετρόπουλος).
Keywords
Τυχαία Θέματα