Επισπεύδουν τον ανασχηματισμό

Έως την αργία του Αγίου Πνεύματος ο ανασχηματισμός, με την προαναγγελία του να προκαλεί κυβερνητικές δυσλειτουργίες, υπουργούς να ζητούν την επίσπευσή του, και υπό την πίεση του νέου διαπραγματευτικού γύρου που ξεκινά με την τρόικα στα μέσα του μήνα. Σενάρια φέρουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών, μπροστά στην πιθανή μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας
της Ελλάδας. Την επόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρόσωπο που θα ηγείται της κεντρικής τράπεζας ενώ την ίδια ημέρα ο κ. Στουρνάρας θα επισκεφθεί το Βερολίνο προσκεκλημένος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να μπει στην κυβέρνηση και εκπρόσωπος της «κεντροαριστεράς». Ο Βενιζέλος δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει μόνος για το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει την ίδια ώρα ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για την τύχη ενός ιστορικού κόμματος» διαμηνύει με άρθρο του στα Νέα στον απόηχο της εξαγγελίας Βενιζέλου για ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο. Ζητεί μαζικό αντιπροσωπευτικό συνέδριο για να αποφασιστεί η πορεία του χώρου.

Επίσπευση του ανασχηματισμού ζητούν, εν τω μεταξύ, ήδη στελέχη και υπουργοί, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε περίεργη στιγμή την προαναγγελία του ανασχηματισμού, την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έτοιμος να προσφέρει δήλωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος μέσω του ΣΚΑΙ είπε ότι απο τη στιγμή που άνοιξε το θέμα πρέπει να κλείσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα