Αντεγκλήσεις για τις δηλώσεις Πελού

Πολιτικές προεκτάσεις έλαβε φέτος η καθιερωμένη συναυλία της πρωτομαγιάς στην Πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης.Ο Ιταλός ροκ τραγουδιστής Πιέρο Πελού, αφού ολοκλήρωσε την εμφάνισή του, απευθυνόμενος στο πλήθος που γέμισε την πλατεία, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Δενμας ενδιαφέρει η ελεημοσύνη των ογδόντα ευρώ, θέλουμε εργασία», τόνισε οτραγουδιστής, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά ογδόντα ευρώ τον μήνα τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές για τους πιο χαμηλόμισθους.

Παράλληλα,ο

Πελού αποκάλεσε τον Ρέντσι «μη εκλεγμένο πρωθυπουργό» και «πρόσκοπο του μασόνου Λίτσο Τζέλι». Ο Τζέλι στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, δρώντας με μια «μασονική στοά» εκτός ελέγχου, αποπειράθηκε την ανατροπή του ιταλικού δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Οπρωθυπουργός μας πρέπει να καταλάβει ότι στην Ιταλία υπάρχει ένας μεγάλος εσωτερικός εχθρός. Ο εχθρός αυτός ονομάζεται διαφθορά, ανεργία, ψηφοθηρία», πρόσθεσε ο τραγουδιστής, ο οποίος συμπαρουσιάζει ένα «τάλεντσόου» στην δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας Rai.

Στιςδηλώσεις του Πελού απάντησε σήμερα η Πίνα Πιτσιέρνο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της νότιας Ιταλίας.

«Ηενίσχυση των χαμηλόμισθων με ογδόντα ευρώ δεν είναι ελεημοσύνη, είναι ένα βήμα προς την κοινωνική ισότητα. Ο συγκεκριμένος τραγουδιστής, ίσως να μην κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα, διότι μάλλον ήταν απασχολημένος με την μαγνητοσκόπηση του τάλεντ σόου του», πρόσθεσε ειρωνικά η Πιτσιέρνο.

Η υποψήφια της κεντροαριστεράς στην ευρωβουλή συμβούλεψε, παράλληλα, τον Ιταλό ρόκερ «να προσπαθήσει, έστω και για λίγο, για αποποιηθεί τον ρόλο του εκατομμυριούχου και να μπει στην θέση όσων ζουν με 1000 ευρώ τον μήνα».

ΗΑλεσάντρα Μορέτι -επίσης υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές- συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα, προφανώς, οι διάφοροι κωμικοί και τραγουδιστές να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνον με την δουλειά τους. . . με τα ογδόντα ευρώ τον μήνα της κυβέρνησης Ρέντσι πολλές οικογένειες θα μπορέσουν να αγοράσουν τρόφιμα».

Ανταπαντώνταςμέσω διαδικτύου, ο τραγουδιστής από την Φλωρεντία υπογράμμισε ότι «μιλά ως ελεύθερος άνθρωπος χωρίς κομματικούς περιορισμούς», ενώ χαρακτήρισε την παροχή των ογδόντα ευρώ «μια προεκλογική κίνηση» η σκοπό έχει τον «εντυπωσιασμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα