Ανοικτό το μέτωπο των πλειστηριασμών

Αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για τους όρους της απαγόρευσης πλειστηριασμών το 2014, ενώ για τον Ιανουάριο μετατίθεται η συνολική συμφωνία με την τρόικα, η οποία αναχωρεί από την Αθήνα το αργότερο αύριο. «Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Σήμερα αναμένεται μια

τελευταία συνάντηση, αλλιώς το θέμα θα παραπεμφθεί σε επίπεδο ηγεσίας της τρόικας, ενώ η κυβέρνηση ενδέχεται να νομοθετήσει μονομερώς έως το τέλος του χρόνου. «Υπάρχει απόσταση» παραδέχθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου,για το θέμα των πλειστηριασμών.Πάντως στην κυβέρνηση εκφράζεται αισιοδοξία ότι η τρόικα θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ, πιθανότατα αυτή την εβδομάδα και πάντως μετά τις αποφάσεις του Εurogroup που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα. Στο τελευταίο προαπαιτούμενο, αναφορικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα οι δύο πλευρές φαίνεται να διαμορφώνουν κοινή θέση για εκκαθάριση εν λειτουργία.

Διαφωνίες συνεχίζουν να υφίστανται και στο θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση. H τρόικα αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Σχετικά με το φόρο ακινήτων, οι δανειστές επιμένουν ότι τα έσοδα που έχει υπολογίσει η κυβέρνηση θα είναι τελικά λιγότερα από αυτά που θα εισπραχθούν, με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό κενό του 2014 να διευρύνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα