Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης

«Υψηλή τάση» στην αντιπαράθεση τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο για το νομοσχέδιο που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, και το οποίο εισάγεται από σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή, συνοδεία κυλιόμενων απεργιών από την πλευρά των εργαζομένων. Η κυβέρνηση κραδαίνει το χαρτί της επιστράτευσης κάνοντας λόγο για σαμποτάζ κατά του κράτους και διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσει τους συνδικαλιστές να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις της. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις
αρχίζουν από τα μεσάνυχτα και η ΔΕΗ καταστρώνει σχέδιο προγραμματισμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση για την αποφυγή ενός μπλακ άουτ. Οι πιο «δύσκολες» ώρες θα είναι οι βραδινές, καθώς τότε δεν υπάρχει η υποστηρικτική παραγωγή των φωτοβολταϊκών. Πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά.

Η κυβέρνηση οδηγείται σε οριακή πολιτική κατάσταση, με τα νομοσχέδια για την ΔΕΗ και τον αιγιαλό και στη συνέχεια με το ασφαλιστικό, καθώς «η κοινωνία θα είναι απέναντι στο σύνολό της» τονίστηκε μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεβάζει τους τόνους. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στον ατμοηλεκτρικό σταθμό των ορυχείων, που αποτελούν την καρδιά της πρωτογενούς παραγωγής της ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα