«Υπάρχει εναλλακτική αν δεν πάρουμε τη δόση»

Η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν πάρουμε το Μάρτιο τη δόση, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο δείπνο του Ελληνογαλλικού επιμελητηρίου. Ο κ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει τρίτο δάνειο από τους θεσμούς, εάν γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους και της οικονομίας. Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν μπει

σε νομική διαδικασία και διαβεβαίωσε, πως η χρηματοδότηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας και της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Πρόσθεσε, ότι τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση θα χρηματοδοτηθούν από την περικοπή δαπανών και από ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σταθεροποιητικό παράγοντα στην Ευρώπη την Άγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Βαρουφάκης παρομοίασε την σημερινή κατάσταση με την μεγάλη ύφεση του 1929 και πρόσθεσε ότι όσο δεν δίνεται μία πολιτική λύση, η ύφεση «φθείρει» το κοινό νόμισμα και στρέφει τον έναν λαό της Ευρώπης ενάντια στον άλλο.

Όπως σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι αυτό της σταθεροποίησης της Ευρωζώνης, με την βοήθεια των θεσμών που ήδη υπάρχουν και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αποτελεί τον πυλώνα της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο κ. Βαρουφάκης τοποθετήθηκε υπέρ της δημιουργίας «μίας προσομοίωσης ομοσπονδίας» η οποία «θα μπορούσε να εξευρωπαϊστεί το θέμα των συνολικών επενδύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα