«Ανοιχτά» τα πύρινα μέτωπα

Με δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν ενισχυθεί οι επίγειες δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Θυμάρι, Καμάριζα και Άγιο Κωνσταντίνο, στο Δήμο Λαυρεωτικής ενώ οι φλόγες  κατευθύνονται προς το Σούνιο. Συνεχείς εξάλλου είναι οι αναζωπυρώσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Δύο καναντέρ αναμένονται αργά το μεσημέρι από την Ιταλία, ενώ ενισχύσεις έχουν ζητηθεί από Γαλλία και Κροατία. Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Σουνίου στο 53ο χλμ, και
στα δυο ρεύματα, στο ύψος της Αναβύσου όπως κλειστή είναι και η λεωφόρος Καμάριζας.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο Θυμάρι, Λεγρενά και Φώκαια όπου η φωτιά έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα.

Στην υπόλοιπη χώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Νεάπολη Λακωνίας, στην περιοχή Ξεριά της Πύλου και στην Κύθνο όπου τον ένα και μοναδικό εποχικό πυροσβέστη, θα ενισχύσει σήμερα ομάδα 15 πυροσβεστών που θα φθάσουν στο νησί αεροπορικώς, μόλις το επιτρέψουν οι άνεμοι.

Συνολικά πέντε είναι οι πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη φωτιά στην Κερατέα, απ όπου ξεκίνησε η φωτιά στην Αττική.

«Θρηνούμε μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική, η οποία οφείλεται στην επιπολαιότητα και στην αμέλεια τεσσάρων συμπολιτών μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Αργολίδα Κορινθία και Λακωνία και στα νησιά βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Απαγορεύθηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Καθηλωμένοι στη Σύρο οι 473 επιβάτες του Νήσος Χίος που θα μεταφέρονταν στην Τήνο με το «High Speed 5», αλλά του απαγορεύθηκε ο απόπλους. Οι υπόλοιποι 710 επιβάτες, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά, με το High Speed 4.
Όλοι ήταν επιβάτες του «Νήσος Χίος» που προσέκρουσε χθες στο λιμάνι της Τήνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα