Αγγλία: Επενδύει στον μουσικό τουρισμό

Τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια τουρίστες λάτρεις της μουσικής που της απέφεραν έσοδα 2,6 δισεκ. ευρώ, υποδέχθηκε πέρυσι η Βρετανία σύμφωνα με μελέτη του Βρετανικού Γραφείου Τουρισμού.

Η μουσική μπορεί να εξημερώνει τα ήθη, αλλά φουσκώνει και τα ταμεία της Βρετανίας, ενώ προσφέρει 24.000 θέσεις εργασίας ετησίως.

Ο στόχος της Μεγάλης Βρετανίας, για 40 εκατομμύρια τουρίστες ως το 2020 ( έναντι περίπου 30 εκατ. που είναι σήμερα ) βασίζεται σε μια πλούσια μουσική κληρονομιά, η οποία θα έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το 2020. Μπορεί τα 6,5 εκατομμύρια μουσικοί τουρίστες να εξακολουθούν

να αντιπροσωπεύουν μόνο το 6 % του συνόλου των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα, ωστόσο, είναι αυτοί που ξοδεύουν περίπου 910 λίρες για ένα φεστιβάλ, την ώρα που οι υπόλοιποι ξοδεύουν στη χώρα κατά μέσο όρο 600 λίρες για τη διαμονή τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού, το 44% των ξένων επισκεπτών πιστεύουν ότι η μουσική είναι μία από τις βασικές πολιτιστικές δραστηριότητες του Ηνωμένου Βασιλείου. Για του λόγου το αληθές αναφέρεται πως την περασμένη εβδομάδα, τα 120.000 εισιτήρια για τη συναυλία των Depeche Mode, Fleetwood Mac το 2014 εξαντλήθηκαν μέσα σε μια ώρα και 27 λεπτά.

«Θα σφυρηλατήσουμε στενότερους δεσμούς με τους διοργανωτές Φεστιβάλ, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους παραγωγούς προκειμένου να προωθήσουμε την προσφορά μας στον χώρο της μουσικής σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος του VisitBritain.

Προς το παρόν, η πόλη του Λονδίνου προσελκύει μόνο το 28% των τουριστών οι οποίοι φτάνουν στην πόλη κυρίως για να παρακολουθήσουν συναυλίες. Για τη μουσική, όπως για τον τουρισμό σε γενικές γραμμές, ο κύριος στόχος των αρχών κι εκεί εστιάζεται όλη η προσοχή τους, είναι πώς θα καταφέρουν να προσελκύσουν τουρίστες και σε περιοχές εκτός Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα