Αγγλία: Εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ

Η καταστροφική χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε σήμερα με την εντός έδρας ήττα από τη Σάντερλαντ με 1-0, αποτέλεσμα που φέρνει τους «μπέμπηδες» (ουσιαστικά) εκτός Ευρώπης! Στην Τσάμπιονσιπ από τη νέα περίοδο θα αγωνίζονται Φούλαμ και Κάρντιφ.

Για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια οι «μαύρες γάτες» άλωσαν το «Όλντ Τράφορντ» και με το εκπληκτικό νεταμαράζ που πραγματοποιούν (10 βαθμοί στους τέσσερις τελευταίους αγώνες) κατάφεραν να ξεφύγουν από τον «πάτο» της βαθμολογίας και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου

και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στην ενδεκάδα της Φούλαμ (μπήκε αλλαγή στο 57΄ ) δε βοήθησε τους Λονδρέζους, οι οποίοι ηττήθηκαν 4-1 από την αδιάφορη Στόουκ Σίτι και μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος αποχαιρέτησαν την κορυφαία κατηγορία, παρέα με την Κάρντιφ που έχασε από την (επίσης αδιάφορη) Νιούκαστλ με 3-0.

Κι ενώ η μάχη του τίτλου κορυφώνεται τις προσεχείς 48 ώρες, στα υπόλοιπα «μέτωπα» η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει. Η Αρσεναλ θα είναι τέταρτη και θα παίξει προκριματικούς Τσάμπιονς Λιγκ, η Εβερτον, η Τότεναμ και η φιναλίστ κυπέλλου Χαλ θα λάβουν μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το δρόμο της Τσάμπιονσιπ μαζί με τις Φούλαμ, Κάρντιφ θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα η Νόριτς, εκτός κι αν καταφέρει αύριο να νικήσει την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 37ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ:
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 2-0
(27΄αυτ. Κέιν, 44΄ Ντάουνινγκ)

Αστον Βίλα-Χαλ 3-1
(1΄ Γουέστγουντ, 41΄, 45+3΄ Βάιμαν - 28΄αυτ. Μπάουερι)

Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ 0-1
(30΄ Λάρσον)

Νιούκαστλ-Κάρντιφ 3-0
(18΄ Αμεόμπι, 87΄ Ρεμί, 90+1΄ Τέιλορ)

Στόουκ-Φούλαμ 4-1
(39΄ Οντεμβίγκιε, 54΄ Αρναούτοβιτς, 73΄ Ασαϊντι, 82΄ Γουόλτερς - 80΄ Ρίτσαρντσον)

Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-1
(90+3΄ Λάμπερτ)

Keywords
Τυχαία Θέματα