Εικόνες που σοκάρουν

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη με φόντο τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών. Οι τοπικές αρχές αδυνατούν να φιλοξενήσουν και να καταγράψουν τους νεοαφιχθέντες με αποτέλεσμα η διαμονή τους να γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού ακόμη και σε πάρκινγκ.

Αίσθηση προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και στο οποίο εξαντλημένοι μετανάστες μη αντέχοντας να κουβαλούν τα παιδιά τους στα χέρια, μετέτρεψαν σε καρότσι κάδους απορριμμάτων.

Εθελοντικές ομάδες του νησιού

εκφράζουν φόβους για έξαρση ρατσιστικών επεισοδίων.

Μιλώντας στον Α984 και τον Άρη Τόλιο ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός, είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νησί περίπου 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τόνισε ότι στη Λέσβο έχει ξεκινήσει η λειτουργία κέντρου φιλοξενίας όπου διαμένουν 300 άνθρωποι και έχει δυνατότητα να φτάσει τους 600. Πρόσθεσε ότι με έξοδα του δήμου στα βασικά σημεία εισόδου του νησιού θα δημιουργηθούν δομές που θα καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των νεοαφιχθέντων και θα ναυλωθούν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στη Μόρια για να καταγραφούν.

Κλείνοντας είπε «προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την εικόνα της Ευρώπης που δεν παρουσιάζει η ίδια».

«Δεν επιτρέπεται η Αθήνα να μετατραπεί σε μια χοάνη υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Θα το διαχειριστούμε το πρόβλημα αλλά όλοι μαζί αλληλέγγυα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Ασύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα