Ανεστάλη η κλήτευση της ινφάντας Κριστίνας

Η ισπανική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να αναβάλει την κλήτευση σε απολογία της δευτερότοκης κόρης του βασιλέα Χουάν Κάρλος, ινφάντας Κριστίνας, εναντίον της οποίας είχαν διατυπωθεί υποψίες για συνεργασία με τον κατηγορούμενο για διακεκριμένη διαφθορά σύζυγό της Ινιάκι Ουνδαγαρίν.

Το δικαστήριο στην Πάλμα της Μαγιόρκας, στις Βαλεαρίδες Νήσους, ανακοίνωσε πως «αναστέλλει προς ώρας» την κλήτευση της Κριστίνας, κατόπιν αιτήματοςπου είχε καταθέσει ο εισαγγελέας αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς, κατάτον οποίον οι ενδείξεις κατά της ινφάντας ήσαν «ανύπαρκτες».

Στηναπόφασή

του το δικαστήριο αποφάσισε να θεωρηθεί «άνευ λόγου η κλήτευση της ινφάντας να παρουσιασθεί ενώπιόν του στα πλαίσια της εξέτασης για ταγεγονότα που της αποδίδονται από την απόφαση της δικαιοσύνης για την οποία ασκήθηκε έφεση, κι αφορούν τη συμμετοχή της στις φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νόος».

Τοδικαστήριο εξηγεί στην απόφασή του πως «ανέστειλε, προς ώρας, την εξέταση», αλλά προστίθεται στο ίδιο κείμενο πως ενδέχεται εν τέλει να αποφασιστεί ξανά η κλήτευσή της, βάσει της εξέλιξης των ερευνών, για την«πιθανή διάπραξη του εγκλήματος της φοροδιαφυγής και/ή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Η 47χρονη ινφάντα Κριστίνα είχε κλητευτεί στις 3 Απριλίου από τον δικαστή Χοσέ Κάστρο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της διασπάθισης έξι εκατ. ευρώ μέσω του Ινστιτούτου Νόος για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε πλουσίους πελάτες, στο ΔΣ του οποίου είχε προεδρεύσει την περίοδο 2004-'06 ο Ουνδαγαρίν. Μέχρι το 2006 η Κριστίνα υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ του Νόος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα