Αναζητούν τους δράστες (βίντεο)

Άφαντοι παραμένουν οι τρεις δράστες, ηλικίας 21, 27 και 39 χρόνων, του πρωτοφανούς περιστατικού ωμής βίας με θύματα αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι απασχολούνται στη συγκομιδή φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας και δέχθηκαν πυροβολισμούς από επιστάτες, όταν τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα. Ένας από τους εργάτες που τραυματίστηκαν, o Λίτον μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Ν. Αυλωνίτη.Η αστυνομία, μετά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της καλλιέργειας, συνέλαβε

κι έναν 38χρονο άντρα, για υπόθαλψη των δύο από τους τρεις υπεύθυνους της επίθεσης. Στην Αθήνα, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Λ. Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ενώ στις 5μμ θα κατευθυνθούν στο υπ. Εργασίας.

Την ώρα που, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη, η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, με δυσφημιστικά - για μια ακόμη φορά -σχόλια για τη χώρα μας.

Στις 4μμ, το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην κεντρική πλατεία Μανωλάδας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίθεσς τραυματίστηκαν 28 μετανάστες, από τους οποίους οι επτά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στην Πάτρα και τον Πύργο.

Μέσω διαδικτύου και των social media, αιματοβαμμένες αφίσες καλούν σε διεθνές μπουκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας. Το περιστατικό που καταδίκασαν σύσσωμα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, έρχεται λίγα μόνο 24ωρα μετά την έκθεση του επιτρόπου Μούιζνιεκς που ζητούσε άμεσα μέτρα κατά του ρατσισμού στην Ελλάδα.

Με εντολή του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποστέλεται στη Μανωλάδα κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο ανέβασε στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα