Αναζητώντας τον... «Ε.Τ.»

«Ανασκαφές»σε πρώην χώρο υγειονομικής ταφής στοΝέο Μεξικό των ΗΠΑ ξεκινά καναδικόστούντιο, προκειμένου να ανακαλύψειβιντεοπαιχνίδι της Atari με ήρωα τον Ε.Τ.τον εξωγήινο. Σύμφωνα με φήμες τονΣεπτέμβριο του 1983 η εταιρεία πέταξεεκατομμύρια «κασέτες» στον χώρουγειονομικής ταφής και τις έθαψε κάτωαπό μπετόν καθώς το παιχνίδι, πουκυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα

του 1982 δενείχε εμπορική επιτυχία.

Το βιντεοπαιχνίδι της Atari κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1982 και ήταν το πρώτο που βασιζόταν σε κινηματογραφική ταινία (συγκεκριμένα στονδιάσημο ήρωα του Στίβεν Σπίλμπεργκ).

Παρά το γεγονός ότι η ταινία Ε.Τ. υπήρξε τεράστια επιτυχία, το βιντεοπαιχνίδι δέχθηκε κακές κριτικές και η Atari υπέστη μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Λέγεται ότι τον Σεπτέμβριο του 1983 η εταιρεία πέταξε εκατομμύρια «κασέτες» στον χώρο υγειονομικής ταφής και τις έθαψε κάτω από μπετόν.

Πολλοί βέβαια ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί αστικό μύθο. Η Atari δεν επιβεβαίωσε ποτέ αν όντως πέταξε τα παιχνίδια εκεί και δεν επετράπη σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο σημείο.

Τώρα, η εταιρεία Fuel Entertainment έλαβε άδεια από τις δημοτικές αρχές της πόλης Αλαμογκόρντο για να πραγματοποιήσει ανασκαφές στο σημείο.

Η εταιρεία παραδέχεται ότι μπορεί η αναζήτηση να είναι άκαρπη.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα βρούμε, αλλά σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον» είπε ο Μάικ Μπέρνς, διευθύνων σύμβουλος της Fuel Entertainment.

Keywords
Τυχαία Θέματα