Αναβρασμός με αφορμή την προεδρική εκλογή

Οξύνεται η πόλωση και κορυφώνονται οι πολιτικές διεργασίες ένα 24ωρο πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατία, με προειδοποιήσεις αλλά και προτάσεις για συναινετικές λύσεις, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για επιχείρηση εκφοβισμού. Το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό, καθώς τα μηνύματα από τους ανεξάρτητους βουλευτές είναι αντιφατικά. Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την αυριανή ψηφοφορία

επανέλαβε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε πως θα ψηφίσει παρόν.

Αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Στουρνάρα περί μεγάλου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας έβαλε βόμβα στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος λέει η Κουμουνδούρου.

Εν τω μεταξύ, με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο προειδοποίησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα, καθώς τότε όπως είπε ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας.

Συνεργασία του Πιέρ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, μεταξύ άλλων για ασφαλιστικό και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ενώ σε λίγη ώρα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Στις 11:30 ο επίτροπος θα συναντηθεί με το προσωπικό της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αλλά και με τα μέλη της Task Force. Στις 12:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

“Αδειάζει” εν τω μεταξύ τον συμπατριώτη του, επίσης σοσιαλιστή, Πιερ Μοσκοβισί, ο Γκιγιόμ Μπαλά, ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών. “Απλά ντρέπομαι” δηλώνει στη Le Figaro, τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει, όπως λέει, τη στάση του Ευρωπαίου Επιτρόπου να στηρίξει σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα μια κυβέρνηση της δεξιάς. Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν κατεβάσει τα παντελόνια τους μπροστά στις πολιτικές λιτότητας των συντηρητικών.

Στον διεθνή Τύπο, oι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη, αν δεν χάσουν την ψυχραιμία τους, γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο γνώμης. Τώρα καθορίζεται το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, γράφουν οι Financial Times.

Πάση θυσία η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, δηλώνει το 72,4% στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, ενώ το 55% ζητά εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα