Αναβολή πρόσδεσης του Σογιούζ

Η πρόσδεση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) του πυραύλου Σογιούζ που εκτοξεύθηκε χθες το βράδυ, αναβληθηκε για αύριο, Πέμπτη, το πρωί λόγω "περιπλοκών", ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos.

Η άφιξη του πυραύλου "Σογιούζ-FG", με πλήρωμα δύο ρώσους κοσμοναύτες και έναν αμερικανό αστροναύτη, προβλεπόταν αρχικά για σήμερα το πρωί, στις 05:04 (ώρα Ελλάδας), έξι ώρες μετά την απογείωσή του από τη βάση του Μπαϊκονούρ στο

Καζακστάν, αλλά η πρόσδεσή του στον ISS θα απαιτήσει τελικά "δύο νύκτες" και θα πραγματοποιηθεί στη 01:58 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής, γνωστοποίησε η Roskosmos στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Η απόφαση αυτή οφείλεται σε περιπλοκές που εμφανίσθηκαν στη λειτουργία του συστήματος προσανατολισμού του σκάφους", ανέφερε η Roskosmos.

"Οι πληροφορίες βρίσκονται στο στάδιο της ανάλυσης. Η υγεία του πληρώματος είναι καλή, οι παράμετροι μέσα στο σκάφος είναι φυσιολογικές", πρόσθεσε η Roskosmos.

Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ πρόκειται να πραγματοποιήσει στον ISS μια αποστολή 170 ημερών, στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν περισσότερα από 100 επιστημονικά πειράματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα