Αναβολή δίκης για το θάνατο Βρετανίδας στα Μάλια

Αναβλήθηκε η εκδίκαση τής υπόθεσης του θανάτου μιας 21χρονης Βρετανίδας, το Μάιο του 2010, στα Μάλια Ηρακλείου, από τον 22χρονο φίλο της, μετά από ξυλοδαρμό.

Ο κατηγορούμενος, Luke Walker, οδηγήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τού Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστεί για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου τής Chelsea Hydman, αλλά η δίκη αναβλήθηκε, εξαιτίας απουσίας βασικών μαρτύρων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δύο πλευρών, για κλήτευση τής ιατροδικαστού, αλλά και της γιατρού που χειρούργησε

την 21χρονη και η δίκη αναβλήθηκε. Έτσι, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία Εφετών, που θα προσδιορίσει τη νέα δικάσιμο.

Εξάλλου, ο συνήγορος υπεράσπισης τού Βρετανού υπέβαλε αίτημα για άρση τού περιοριστικού όρου απαγόρευσης τής εξόδου από τη χώρα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα υπό την προϋπόθεση ότι ο Βρετανός θα καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Η Chelsea Hydman είχε χάσει τη ζωή της το Μάιο του 2010, μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιά. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, είχε υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων, με αποτέλεσμα - παρά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε- να πεθάνει.

Ο κατηγορούμενος για το φόνο μετά από άγριο ξυλοδαρμό, έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή, ότι όλα έγιναν κατά λάθος και ότι πάνω στον καβγά του με έναν ομοεθνή τους, η κοπέλα δέχτηκε από τον κατηγορούμενο μια κλωτσιά κατά λάθος. Ακόμη, είχε ισχυρισθεί ότι η 21χρονη είχε και ένα ατύχημα, πέφτοντας στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει.

Όπως είχε καταγγείλει η μητέρα τής 21χρονης, σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες, οι ελληνικές αρχές κάλεσαν ως μάρτυρα σε δίκη για φόνο την ίδια την δολοφονημένη και δεν την στήριξαν στο θέμα του θανάτου τής κόρης της, ωστόσο η ίδια, που βρέθηκε σήμερα στο Δικαστήριο τού Ηρακλείου για τη δίκη, απέφυγε τις δηλώσεις.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα