Αναβλήθηκε η μετά θάνατον δίκη του Μαγκνίτσκι

Η μετά θάνατον δίκη του Ρώσου νομικού Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο θάνατος του οποίου στη φυλακή έγινε αιτία εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, αναβλήθηκε και πάλι σήμερα, καθώς η οικογένειά του αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια «παράνομη» και «επαίσχυντη» δίκη.

Το δικαστήριο Τβέρσκοϊ της Μόσχας επέμεινε εντούτοις στη διεξαγωγή αυτής της δίκης, αναβάλλοντάς την για τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί με διορισμένους δικηγόρους, ανακοίνωσε το δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σε μια επιστολή προς τον ιατρικό σύλλογο
της Μόσχας, η μητέρα του δικηγόρου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 37 ετών μέσα στη φυλακή έπειτα από εγκλεισμό 358 ημερών ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη, η Ναταλία Μαγκνίτσκαγια, ζήτησε από τους δικηγόρους να μην συμμετάσχουν σε μια «παράνομη» και «επαίσχυντη» δίκη.

Ο Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ένας δικηγόρος ειδικευμένος στα φορολογικά ο οποίος ήταν σύμβουλος του δυτικού επενδυτικού ταμείου Hermitage Capital, είχε συλληφθεί το 2008 για φορολογική απάτη αφού είχε καταγγείλει μια εκτεταμένη πλεκτάνη που εξύφαναν, σύμφωνα με τον ίδιο, αξιωματούχοι της αστυνομίας και της εφορίας σε βάρος του εργοδότη του καθώς και του ρωσικού κράτους.

Ο θάνατός του, το Νοέμβριο του 2009, έπειτα από προφυλάκιση 11 μηνών σε φυλακή της Μόσχας, είχε προκαλέσει αύξηση της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Την υιοθέτηση ενός αμερικανικού νόμου που επιβάλλει κυρώσεις στους Ρώσους αξιωματούχους οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση, ακολούθησε η υιοθέτηση ενός ρωσικού νόμου που απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα