«Ανάπτυξη και επανεκκίνηση»

«Προϋπολογισμό ανάπτυξης και επανεκκίνησης της πρωτεύουσας», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013, μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα ο κ. Καμίνης παρουσίασε τους πέντε θεματικούς άξονες υλοποίησης των έργων, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τη διαχείριση της κοινωνικής κρίσης και την τεχνική βοήθεια για την διασφάλιση της υλοποίησης και βιωσιμότητας του προγράμματος.

Σε ό,τι

αφορά τον προϋπολογισμό, στο τεχνικό του πρόγραμμα, προβλέπει για το 2013 έργα ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων σήμερα μόλις υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έξοδα του δήμου είναι μειωμένα κατά 20%, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του δήμου φθάνει τα 667 εκατομμύρια ευρώ.

Αύριο στις 10 το πρωί θα συζητηθεί η πρώτη προσφυγή κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας 10 εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα δηλώσει την πλήρη συμπαράσταση του.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, όπως είχε υποσχεθεί, καθώς όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν θεωρεί άδικα όλα τα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα