«Αναπόφευκτη η αποχώρηση Άσαντ»

Η αποχώρηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία μοιάζει "αναπόφευκτη", όπως δήλωσε σήμερα ο σαουδάραβας πρίγκιπας Τούρκι αλ Φαϊζάλ.

Ο Τούρκι αλ Φαϊζάλ, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι ο Άσαντ ξεκαθάρισε τη θέση του αφού απέτυχε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του βάσει του σχεδίου του Αραβικού Συνδέσμου ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία και να ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος.

"Αναπόφευκτα πιστέυω ότι η έλλειψη απάντησης από τον Άσαντ σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να

σταματήσουν οι συγκρούσεις στη Συρία σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να μην τις δεχθεί", επεσήμανε ο Τούρκι αλ Φαϊζάλ μιλώντας στο National Press Club στην Ουάσινγκτον.

"Σε αυτό το πλαίσιο θα αυξάνονται καθημερινά η λαϊκή αντίσταση και οι θάνατοι. Πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο να αναγκαστεί να παραιτηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο", πρόσθεσε.

Ο ανηψιός του σαουδάραβα βασιλιά και πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο επεσήμανε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος έδωσε στον Άσαντ "μία τελευταία ευκαιρία" να συμμορφωθεί με την πρότασή του για επίλυση της κρίσης και τώρα ο οργανισμός θα λάβει περαιτέρω μέτρα, επικαλούμενος το παράδειγμα της Λιβύης.

Ο Τούρκι αλ Φαϊζάλ δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της στον Κόλπο πρώτοι έθεσαν το θέμα της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάρτιο και "πίεσαν τον Αραβικό Σύνδεσμο να παραπέψει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ληφθεί τελικά η απόφαση που επέτρεψε την επέμβαση στη Λιβύη".

"Αν ο Αραβικός Σύνδεσμος ακολουθήσει αυτό το δρόμο (στο θέμα της Συρίας) δεν μπορώ να το πω, όμως είναι μία εκδοχή και έχει ήδη δοκιμαστεί από τον Αραβικό Σύνδεσμο", κατέληξε ο σαουδάραβας πρίγκιπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα