Ανανέωση συμφωνίας από την EASO στην Ελλάδα

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των διαδικασιών παροχής ασύλου και της υποδοχής των μεταναστών, καθώς και της διαχείρισης των κονδυλίων της ΕΕ για σχετικά θέματα, υπεγράφη μία νέα συμφωνία του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης του Ασύλου (EASO) και της Ελλάδας που θα διαρκέσει έως το Μάιο του 2016.

Η EASO από το 2011 συντονίζει τις ομάδες ειδικής υποστήριξης που δρουν στην Ελλάδα

και συνεργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση, την ομάδα δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, τον FRONTEX, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και άλλους ενδιαφερόμενους.

Στους επόμενους 12 μήνες, η EASO θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς προτεραιότητας, όπως είναι η απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ και άλλων χρηματοδοτικών πόρων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σχεδίων, η κατάρτιση του προσωπικού των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης της EASO, οι διαδικασίες «Δουβλίνο ΙΙI», οι πληροφορίες για τη χώρα καταγωγής (ΠΧΚ), η δημιουργία αποτελεσματικού συστήματος επιτροπείας και η γλωσσική μεταγραφή των συνεντεύξεων.

Σε ό,τι αφορά στην υποδοχή, θα υποστηριχθεί η παρακολούθηση της παροχής των υπηρεσιών και η βελτίωση της ποιότητας της διαδικασίας υποδοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα